Sportschanbara header
asas

Echipamente Sports Chanbara

arme sports chanbara Sports Chanbara este un sport ce utilizeaza mai multe tipuri de arme pentru competitii si antrenament.
Trebuie precizat din primul moment ca aceste arme sunt soft (confectionate din burete sau gonflabie (cele oficiale), deci pericolul de accidentare este practic inexistent.
Pentru a evita orice risc de accidentare se utilizeaza si casti de protectie (in japoneza - men). Aceste casti speciale pot fi folosite chiar si de cei ce poarta ochelari (fara a fi nevoiti sa renunte la acestia cand sunt echipati!
Practicand Sports Chanbara, bucuria unei portii de sanatate prin exectitii fizice, nu va fi umbrita de pericolul unei accidentari.

Echipamentele din Sports Chanbara

Casca Chanbara

casca chanbara Casca de protectie pentru Sports Chanbara. In Romania utilizam casti de culoare rosie si culoare albastra pentru a permite o recunoastere mai usoara in competitiile oficiale.

Tato

tato Tato este arma cea mai scurta din Sports Chanbara. Este o arma apreciata mai ales de iubitorii traditionalului ce se regasesc in acest sport modern.

Kodachi

Kodachi Kodachi este arma fundamentala in Sports Chanbara. Exista competitii de lupta (datotsu) dar si formele pre-aranjate kihon dosa. Apasati link-ul pentru a descarca comenzile de kihon dosa.

Tate

Tate Tate este o perna scut ce este utilizata in competitiile de tate kodachi. Deci se lupta cu sabia scurta si cu scutul.

Choken

Choken Choken - sau katana traditionala. Are dimesiunile unei sabii japoneze adevarate si in cadrul Sport Chanbara se organizeaza doua trei copetitii distincte ce au ca arma principala choken-ul. Acestea sunt:
1. Choken Ryote (sabia este tinuta traditional cu doua maini)
2. Choken Katate (sabia este tinuta cu o singura mana - proba cunoscuta si sub numele de Choken Free).
3. Nito (sabia lunga - choken este utilizata impreuna cu sabia scurta - kodachi).

Bo

Bo Bo este bastonul lung. Permite utilizarea acestei arme traditionale japoneze in deplina siguranta, chiar si in competitii. Ambele capete sunt protejate, doar mijlocul bo-uluifiind neacoperit cu strat protector, pentru a permite o priza cat mai buna.

Yari

Yari Yari este sulita japoneza. Doar capatul de lovire este protejat (cel destinat atacului). O arma complexa cu tehnici rafinate, destinata in general practicantilor avansati.